Om oss

Under våren 2016 tog Gabriella Nilsson Ringqvist tag i sin dröm om att ge ut en barnbok. Inspirerad av andra egenutgivare, togs beslutet att ge ut boken på eget förlag. Så startade förverkligandet av drömmen. Förlaget döptes till Krossa förlag, dels för att om något är riktigt bra så säger vi att "man krossar" men också för att förelagets idé är att verka för att krossa fördomar av olika slag.

Förlaget inriktigar sig i första hand på att ge ut litteratur riktad till barn. Ett genomgående inslag är att böckerna ska vara illustrerade och ha ett etnicitets- och genusperpektiv i grunden. Detta innebär att genusfrågor och etnicitet är en del av handlingen, inte att peka ut olika människors identitet eller utseende, vilket ofta händer i litteratur vilket får en motsatt effekt. Vi kan inte undvika stereotyper, men vi kan göra dem positiva, stärkande och med hög igenkänningsfaktor.

Den första boken, skriven av Gabriella Nilsson Ringqvist och illustrerad av Charlie Rosales Sandqvist, gavs ut under hösten 2016. M-deckarna och drottningens ring handlar om två barn som söker efter en mycket värdefull ring från medeltiden. Handlingen utspelar sig i Söderköping. Under 2017 utkommer uppföljaren: M-deckarna och ruinens hemlighet. Här finns både Söderköping och Stegeborg med i handlingen.

En annan viktig fråga för Krossa Förlag är att böckerna ska vara lokalt producerade. Därför använder vi av oss tryckeriet

TelloGruppen AB i Söderköping, ett Svanen-märkt tryckeri.

Vill du veta mer om oss? Hör gärna av dig!

Välkommen till Krossa Förlag!

Hej från oss! Vi hoppas att vi ses!!!